В Києві та низці областей України вчетверте за день оголошували повітряну тривогу: в чому справа

Читать на русском
Автор
799
Повітряна тривога Новина оновлена 01 липня 2024, 17:32
Повітряна тривога. Фото Колаж "Телеграфу"

Під час тривог українців просять перебувати у безпечних місцях

У понеділок, 1 липня, у частині Україн вчетверте за день було оголошували повітряну тривогу. Зокрема, небезпека існувала для Києва та південних областей.

О 17:19 почались відбої тривоги. Винищувачі пішли на посадку.

О 16:54 монітори повідомили про виліт другого винищувача МіГ-31 з Росії.

О 16:29 оголошено масштабну повітряну тривогу по всій території України.

"Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31", — написали Повітряні сили.

О 16:20 оголосили відбій повітряної тривоги для центральних регіонів. На сході країни загроза балістичного удару зберігається.

О 16:10 пролунали вибуху у Харкові. Росіяни атакували місто керованими авіабомбами (КАБ).

О 15:47 знову фіксувалась ціль на Полтавську область через Сумщину. У Миргороді пролунали вибухи. Попередньо росіяни ударили ракетами "Іскандер-М" з касетною бойовою частиною.

О 15:38 монітори повідомили про швидкісну ціль на Полтавщину. У Миргороді пролунали вибухи.

О 15:29 у Києві та низці областей України знову оголошена повітряна тривога.

"Загроза застосування балістичного озброєння з північного сходу, в областях де оголошено повітряну тривогу", — повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

О 13:51 у Повітряних силах України повідомили, що є загроза застосування балістичного озброєння з півдня. А о 14:08 було оголошено про відбій тривоги.

За даними моніторингових каналів, у Миколаївській області пролунав вибух. Проте інших подробиць не повідомляється.

Перед цим повітряну тривогу оголошували об 11:44. Об 11:57 почалися відбої повітряної тривоги. Проте за кілька хвилин вона знов почала ширитися через загрозу застосування балістичного озброєння з північного сходу.

За даними моніторингових каналів, російський винищувач СУ-34 перебував поруч із кордоном у Сумській області. Він міг здійснити пуски Х-59/69.

Крім того, моніторинги повідомляли про пуск ракети в напрямку Миргорода. Невдовзі ціль припинила своє існування.

"Пролунав вибух у Миргороді. Попередньо застосовано 9м723 "Іскандер-М" з району Курської області",повідомив моніторинговий канал.

До слова, під час своїх бомбардувань України, росіяни нерідко б'ють по своїх, "гублячи" планерні бомби над своїми ж територіями. Понад 38 бомб впали в Бєлгородській області на кордоні з Україною між квітнем 2023 і квітнем 2024 року. Проте більшість з них так і не вибухнули.

Як розповідав "Телеграф", близько 2-ої години ночі у понеділок, 1 липня, росіяни обстріляли Дніпро балістичними ракетами. Ворог цілив по місту балістикою. Внаслідок російської атаки постраждали 7 людей, серед яких хлопець 15 років. Пошкоджено магазини та будинки мирних мешканців.