"Вперше за роки війни": Зеленський повідомив, чи вистачає ЗСУ снарядів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 травня 2024, 12:06

Україна готує для партнерів нову ініціативу

Український військовим вперше за роки війни не бракує артилерійських боєприпасів. Цього вдалося досягти навіть до реалізації чеської ініціативи щодо постачання снарядів.

Про в ході спілкування з українськими журналістами заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє "Телеграф". За його словами, наразі жодна бригада Збройних сил України не скаржиться на нестачу снарядів.

"Навіть до чеської ініціативи у нас є прогрес. Вперше за роки війни жодна із бригад не скаржаться, що немає артилерійського снаряду. І це відбувається упродовж останніх 2 місяців", — підкреслив глава держави.

Водночас президент зазначив, що всім ще прийдеться дуже багато працювати. За його словами, також буде реалізовуватись і чеська ініціатива.

"Про гроші з усіма партнерами ведемо перемовини. Ми зараз відкриваємо ініціативу, коли партнери будуть давати гроші на виробництво наших дронів, РЕБів, саме в цей конкретний напрямок. Технічні показники наших дронів стають кращими. Ми починаємо їх багато виробляти, а на них немає грошей, можемо виробляти більше, ніж є грошей", — сказав президент.

Нагадаємо, чеська ініціатива з придбання боєприпасів для України, до якої вже долучилися 15 країн Європи та світу, може передати нашим Збройним силам значно більше снарядів, ніж планувалося. Чехія знайшла можливість придбати в інтересах ЗСУ додаткові боєприпаси.