Російські окупанти атакували Україну ракетами: де гриміли вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
6471
Терористи запускали ракети з Ту-95 Новина оновлена 08 травня 2024, 06:58
Терористи запускали ракети з Ту-95. Фото Відкриті джерела

Під ударами опинилися Київ, Київська область, Запоріжжя, Львівщина та інші міста й регіони

За попередньою інформацією, росіяни здійснили запуски ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. До цього щонайменше три літаки піднімалися з аеродрому "Оленья" у Мурманській області.

Про це повідомляють моніторингові групи. Спочатку повідомлялося, що ракетоносці вийдуть на позиції для запусків лише після 3:00, проте, очевидно, вони вирішили відстрілятися трохи раніше.

Моніторингові групи не повідомляють, звідки було здійснено запуски, проте є інформація, що бомбардувальники знаходилися десь у Воронезькій області.

06:57 Повторно пішли відбої.

06:39 В Україні оголошено повторну повітряну тривогу через зліт МіГ-31К. Фіксувалися пуски "Кинджалів" у бік Стрия Львівської області, місцеві пабліки повідомляли про вибухи.

На Полтавщині, Вінничині та Київщині тим часом є влучання по об'єктах критичної та цивільної інфраструктури внаслідок попереднього удару ворога.

06:10 Відбій повітряної тривоги по регіонах.

05:45 Повторна дорозвідка по всій країні.

05:40 Початково повідомлялося про загальну дорозвідку, в результаті якої було виявлено ще одну ціль. За попередніми даними, ракета знаходиться на Тернопільщині і має західний напрямок.

05:25 Залишається дві крилаті ракети на Київщині. По інших регіонах дорозвідка.

05:15 Повідомляється про вибухи у Стрию на Львівщині, у Львові працює ППО. Також загроза ракет для Києва та Київської області.

05:10 Повторні вибухи у Запоріжжі. У західних регіонах крилаті ракети починають змінювати напрямок на Стрий – будуть намагатися бити по українським ПСГ.

Також дві крилаті ракети на Київщині.

05:05 ППО працює на Львівщині, Франківщині та Київщині по крилатим ракетам російських терористів, чутно вибухи. Також вибухи безпосередньо у Києві – ймовірно, збили крилату ракету.

Щодо "Кинжалу" – фальш-ціль. Також у небі ще перебувають крилаті ракети.

04:55 "Кинжал" припинив існування. По інших об'єктах йде бойова робота.

04:50 Терористи запустили ракету "Кинжал" у бік Києва. Також фіксуються крилаті ракети на Київщині.

Понад 10 крилатих ракет зараз у західних областях України.

04:40 Повторні вибухи у Запоріжжі, попередньо балістика терористів. В деяких районах міста виникли проблеми зі світлом. Також вибухи у Кременчуку.

Робота протиповітряної оборони на Київщині по крилатим ракетам російських терористів.

04:35 Повідомляється про пуски балістики у бік Запоріжжя, вибухи у місті. Ймовірно, терористи запускають ракети з Криму.

04:25 МіГ-31 з ракетами "Кинжал" злетів з аеродрому Ахтубінськ. Також мінімум одна крилата ракета пройшла над Запоріжжям у бік Дніпра.

04:20 Мінімум дві крилаті ракети з моря фіксуються у напрямку Кривого Рогу та Зеленодольська, є цілі у напрямку Умані. Також із Сумщини заходить нова група крилатих ракет терористів, попередньо Х-101.

04:10 Фіксується кілька крилатих ракет у Кіровоградській, Миколаївській областях, курс – Кривий Ріг, Кременчук та Миргород.

04:00 На північному сході активна тактична авіація терористів, в тому числі майбутній трофей сил ППО – літак Су-57. Існує загроза ракетного теракту з використанням ракет Х-59 / Х-69.

Перші крилаті ракети фіксуються у повітряному просторі України – одна з цілей зафіксована на Сумщині.

03:55 Повідомляється про пуски крилатих ракет "Калібр" з акваторії Чорного моря.

03:15 За даними моніторингу, у небі перебуває від 4 до 8 Ту-95МС, які здійснюють пускові маневри в районі Енгельса. Ракети першої хвилі, якщо вони були, не фіксуються, ракети другої хвилі очікуються в районі України приблизно о 03:40.

03:00 Фіксується активність російських терористів у Курській області та Азовському морі – там і там по одному Су-35.

02:50 Російські ракети починають входити у повітряний простір України.

(новина оновлюється)

Ракетам знадобиться деякий час (зазвичай приблизно година), щоб долетіти до повітряного простору України, однак у багатьох областях уже й так було оголошено повітряну тривогу через активність ворожих безпілотників.

Варто зазначити, що у ЗСУ раніше також інформували про те, що в Чорному морі знаходиться російський підводний човен, здатний нести чотири крилаті ракети "Калібр". Чи використовуватимуть її для атаки поки невідомо, проте ймовірність цього є.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч проти 7 травня росіяни нанесли масований удар "шахедами" по Сумах. Вони атакували енергетичну систему, поранено одну людину.