Морські безпілотники знову в ділі: у ГУР повідомили про результативну атаку на окупований Крим

Читать на русском
Автор
504
Атака сталася після тривалої перерви
Атака сталася після тривалої перерви. Фото Колаж "Телеграфу"

Окупанти розповідають, що "втрат немає"

У ніч проти понеділка, 6 травня, територію окупованого Росією Криму атакували морські дрони. Головне управління розвідки України вразило морським безпілотником російський швидкісний катер у районі бухти Узкая.

Про атаку повідомили місцеві жителі. Джерела "Телеграфа" підтвердили, що атака – результат роботи ГУР.

Проросійський Telegram-канал "ЧП Севастополь" заявив, що біля західного узбережжя півострова нібито були "знищені до 5 безекіпажних катерів ЗСУ", метою яких були військові катери в одній з бухт в районі н.п. Чорноморське. За їхніми даними, "обійшлося без втрат і постраждалих", про поразку морським безпілотником російського швидкісного катера згадати забули.

Нагадаємо, раніше колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Ходжес заявив, що Україна, майже не маючи звичайного флоту, змусила Чорноморський флот Росії ховатися портами, не заважати Україні перевозити морем зерно і не атакувати її береги. Відступ російського флоту значно підриває впевненість у тому, що російський диктатор Володимир Путін наважиться використати ядерну зброю, якщо українська армія зайде до Криму.

Тим часом Естонія передала Україні два морські катери. Їм надали назви "Ірпінь" та "Рені" — на них вже урочисто підняли Військово-Морські Прапори Збройних Сил України.