Вже з українськими гербами: Повітряні Сили ЗСУ "засвітили" винищувач F-16 (відео)

Читать на русском
Автор
69886
F-16 Новина оновлена 04 травня 2024, 22:43
F-16. Фото Скриншот

Перші літаки будуть в Україні вже після Великодня

Довгоочікувані винищувачі F-16, які Україна отримає вже після Великодня, знову засвітились з українськими розпізнавальними знаками. Цього разу їх показали Повітряні Сили ЗСУ.

Кадри з винищувачами F-16 були помічені у відео-привітанні командувача Повітряних Сил Миколи Олещука до 20-річчя Харківського національного університету Повітряних сил. На відео винищувач стоїть в ангарі.

"Пишаюсь викладачами та курсантами, пишаюсь кожним вчорашнім випускником, а нині професійним зенітником, який швидко опанував Nasams, Iris-T чи Patriot, або ж витискає максимум зі старенької "трьохсотки" чи "Бука". Кожним пілотом, який з перших днів великої війни героїчно воює на старому "МіГу" чи "Сушці" і заздрить побратимам, які вже опановують F-16", — зазначив Олещук.

Зауважимо, що винищувачі F-16 в Україні зіштовхнуться з найважчим випробуванням за всю історію. Тому у Повітряних силах вже розповіли про комплекс заходів для їхнього захисту на аеродромах. За словами речника Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, F-16 дозволять Україні відбивати не тільки повітряні атаки ворога, а й здійснювати удари по позиціях росіян.

Раніше "Телеграф" писав, що наприкінці квітня українські пілоти вже почали проходити навчання з керування американськими винищувачами F-16 на території Франції після закінчення "британського" етапу навчання. Навчальний процес ведеться на одній з авіабаз французьких військово-повітряних сил на південному заході країни.