F-16 будуть в Україні зовсім скоро? Речник ПС дав конкретну відповідь (оновлено)

Читать на русском
Автор
524
Ілля Євлаш Новина оновлена 01 травня 2024, 13:27
Ілля Євлаш. Фото Відкриті джерела

Євлаш не назвав конкретної дати

Перші F-16 прибудуть в Україну після Великодня. Конкретної дати постачання американських винищувачів немає.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. Коментар з цього приводу він дав журналістам в ефірі телемарафону.

"Звичайно, що ми не загадуємо оці всі терміни. Оскільки зрозуміло, що вже декілька разів змінювалася ця дата. Тому ми чекаємо. Наша задача вже працювати з тим, що нам дадуть. Ми не відповідаємо за постачання безпосередньо. Це вже питання до нашого військово-політичного керівництва. Коли вони зайдуть в Україну, ми обов’язково з вами поговоримо", — додав він.

Пізніше спікер ПС уточнив 24 каналу свою заяву. Він пояснив, що ці слова не варто сприймати буквально, адже "після Великодня" – досить розтягнуте поняття. Україна ще чекає на F-16 від країн-партнерів, які неодноразово зазначали, що літаки будуть цього року.

"Повітряні сили, як і всі українці, чекають на одержання цих багатоцільових винищувачів, які значно підтримають і посилять наш повітряний простір. Як тільки це стане можливим, Повітряні сили обов'язково офіційно прокомунікують та поінформують про отримання F-16", – наголосив Євлаш.

Раніше Ілля Євлаш говорив, що винищувачі F-16, які Україна невдовзі отримає, зіштовхнуться з найважчим випробуванням за всю історію. Тому у Повітряних силах вже розповіли про комплекс заходів для їх захисту на аеродромах.

Нагадаємо, що наприкінці березня голова МЗС Дмитро Кулеба говорив, що ці літаки з'являться в країні у середині літа.

Раніше "Телеграф" розказав своїм читачам, що країна чекає на необхідні винищувачі F-16 від союзників і зараз є два сценарії строків поставки. Про обидва варіанти розповів військовий експерт Ігор Романенко. За його словами, бойові літаки прибудуть до України або на початку літа, або в поганому випадку наприкінці літа. Він додав, що першою партією буде поставлено лише перші шість винищувачів.