Abrams витримав підриви та обстріли та міг бути відремонтований – експерт розповів про живучість американського танка

Читать на русском
Автор
693
M1A1 Abrams
M1A1 Abrams. Фото Відкриті джерела

Незважаючи на поразки багатьма засобами, Abrams був цілком боєздатний.

Окупація росіянами села Бердичі в ході боїв під Очеретино дозволила росіянам захопити знищений M1A1 Abrams. Однак це техніка з таким запасом міцності, що її цілком можна відновити.

Про це у своєму Telegram-каналі пише військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, основне пошкодження танк отримав у результаті підриву на протитанковій міні, від чого ніщо не врятує якщо немає тралу.

На добивання було витрачено понад десяток fpv-дронів, однак єдиний результативний удар припав у турнюр вежі, внаслідок чого здетонував БК, але навіть це танк це не добило. Навіть після детонації БК танк M1A1M1A1 Abrams можна евакуювати та привести у боєздатний стан у найкоротші терміни.

"До речі, нагадайте, що трапляється при детонації БК у радянських/російських танках? Ах, так, гарантоване підкорення Місяця! Танко-космічні війська!", — іронізує експерт.

Загалом по танку було відпрацьовано кілька засобів поразки. Крім міни ТМ-62 і численних fpv-дронів видно сліди від ПГ-7В, без особливо видимого результату, і обстріл зі 125-мм — тобто, палили з російського танка.

"З окремого, статистичного, зауважу, що за два місяці, за які було знищено два M1A1 Abrams і два пошкоджено, російські окупаційні війська втратили 10 знищених Т-90М "Прорив" та п’ять пошкоджених. І це лише верифіковані втрати", — порівнює живучість. російської та американської техніки Олександр Коваленко.

Як повідомляв "Телеграф", за два місяці боїв ЗСУ безповоротно втратили 5 M1 Abrams та не менше 30 німецьких танків Leopard різних модифікацій.