Повітряні сили України отримають 81 літак? Як старі Су та МіГ із Казахстану посилять українську авіацію

Читать на русском
Автор
161499
Літаки
Літаки. Фото Відкриті джерела

Навіть небоєздатні вони можуть допомогти українській авіації у разі їх передачі

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але навіть у такому стані у разі їх передачі Україні вони можуть принести нашій країні користь.

Про це у своєму Telegram-каналі пише військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Так, хоча більшість цих літаків абсолютно небоєздатна, але все ж таки цікаві Україні.

Як стверджує експерт, всі ці літаки є базою запчастин. Причому їх можна не тільки використовувати для ремонту та обслуговування діючої техніки, але й за певних умов, методом "канібалізму" (знявши робочу деталь з іншого літака), відновити не боєздатну бойову машину.

"Найцікавіша функція – це використання порожніх фюзеляжів як фальш-цілей. Вилучивши з літака все потрібне та корисне, випатраний фюзеляж розміщувати для відволікання уваги російських засобів поразки. А тому, виходячи з усього вище викладеного – сенс є. Ось тільки незрозуміло, в Україну ця авіація піде чи до якоїсь іншої країни… Нічого незрозуміло і нічого невідомо», — резюмує Олександр Коваленко.

Тим часом, Великобританія передасть Україні високоточні авіаційні бомби Paveway IV. Не виключено, що ними озброїть літаки Повітряних сил України як Су-27 і МіГ-29.