На Сумщині російська ДРГ намагалась прорвати кордон: прикордонники задіяли резерв

Читать на русском
Автор
Військовий Новина оновлена 25 квітня 2024, 10:29
Військовий. Фото Державна прикордонна служба України

Ворог влаштував засідку

На Сумщині державна прикордонна служба України (ДПСУ) втупила у бій з російською диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ), яка напочатку квітня вже намагалась пройти кордон. В результаті сутички зав'язався стрілецький бій

Про це повідомляє ДПСУ. За даними прикордонників, окупанти підготувалися, влаштувавши засідку.

"Ворожу засідку з понад десятком диверсантів виявили прикордонники на одному з напрямків. Завʼязався стрілецький бій", — йдеться у повідомлені.

ДПСУ зазначило, що для посилення висунулися резерви підрозділів Держприкордонслужби та Сил оборони, залучили артилерійський і мінометний розрахунки. Ворог був вимушений відійти та відступити.

Нагадаємо, що ДРГ — це російська диверсійно-розвідувальна група. Підрозділи, якої є невеликими високомобільними спеціальними загонами, що зазвичай використовуються для розвідки і диверсій в тилу ворога. Учасники ДРГ можуть перебувати на територіях противника протягом тривалого часу, асимілюватися, злитися з соціумом і жити "звичайним життям", а у потрібний момент "прокинутися" для виконання завдання.

Раніше "Телеграф" писав, що голова Нацгвардії розповів про плани росіян та оцінив загрози для Києва, Харкова та Запоріжжя.