У Луганську пролунали потужні вибухи: під удар міг потрапити важливий об’єкт окупантів (відео)

Читать на русском
Автор
2063
Дим на місці прильоту Новина оновлена 13 квітня 2024, 12:46
Дим на місці прильоту. Фото Колаж "Телеграфа" / Фото: соціальні мережі

Вибухи у Луганську не лунали з минулого року

Після 11 години у суботу, 13 квітня, в окупованому Луганську пролунали потужні вибухи. Після них почалася пожежа.

Відео прильотів публікують у мережі. Окупанти традиційно звинувачують ЗСУ та висувають припущення, що удару могло бути завдано Storm Shadow або HIMARS. За їхніми даними, по Луганську нібито прилетіло чотири ракети.

Проукраїнський блогер із Донбасу "Фашик Донецький" повідомив, що в регіоні почали глушити зв’язок. Він додав, що, за непідтвердженими даними, вибухи могли бути результатом удару КАБ по ремонтній базі. За його словами, на місце прильоту поїхало багато швидких. У проросійськи налаштованих мешканців окупованого Луганська, зазначає він, виникла справжня істерика. Вони обурені, що їх не захищає хвалене російське ППО.

За попередніми даними, під удар потрапив Луганський машинобудівний завод, так званий "сотий завод". Там розташована ворожа ремонтна база.

Варто зазначити, що в окупованому Луганську досить тихо, там вибухів не було давно. У березні на шикуванні російської армії в районі тимчасово окупованого села Трьохізбенка Луганської області прилетіла ракета. Тоді загинуло щонайменше 10 окупантів.

Як повідомляв "Телеграф", 1 квітня у тимчасово окупованому Старобільську в Луганській області було ліквідовано зрадника України Валерія Чайку. Він обіймав посаду так званого заступника голови центру обслуговування освітніх організацій "ЛНР".