Після "Крокусу" Путін готує ескалацію війни: російський соціолог назва строки

Читать на русском
Автор
667
"Крокус Сіті Хол"
"Крокус Сіті Хол". Фото Колаж "Телеграфа"

Росіян хочуть змусити охочіше прийняти мобілізацію

Російський диктатор Володимир Путін готується до ескалації війни в Україні. Для цього йому був потрібен теракт у "Крокус Сіті Холі".

Про це в інтерв'ю "Телеграфу" розповів російський соціолог та публіцист Ігор Ейдман. На його думку, путінський режим отримав від цього теракту лише фоновий негатив.

"Людей, які сидять в інформаційному міхурі державної пропаганди, їхнє вірнопідданство стосовно Путіна, до влади це ніяк не похитне. Це все розраховане на те, щоб мобілізувати тих вірнопідданих, які сидять у пропагандистському міхурі, і спонукати їх частіше і охочіше йти за контрактом воювати. Батьківщина у небезпеці, наших б’ють, уперед на фронт! Аби щоб вони охочіше прийняли мобілізацію", — підкреслив соціолог.

Ейдман зазначив, що згідно з соцопитуваннями, проти нової хвилі мобілізації в Росії виступила більшість населення. За його словами, у тому числі є й ті, хто налаштований загалом за війну, але самі, природно, воювати не хочуть.

"Зараз, думаю, у російської влади план такий: тижнів зо два нагнітатиметься антиукраїнська істерія, потім буде пресконференція, де нібито з "доказами" скажуть, що українські спецслужби якось навчали, озброювали чи нацьковували терористів. А потім уже будуть якісь політичні та військові рішення Путіна. Тому що Путін явно готує ескалацію війни й саме в цьому контексті потрібний був теракт-провокація", — підкреслив соціолог.

Детальніше про те чи вдасться Москві після теракту в "Крокус Сіті Холі" мобілізувати на "народну війну" проти "київського режиму" ще більше гарматного м’яса, та чи може Кремль готувати найближчими днями "Крокус-2", читайте у матеріалі "Телеграфа": "За два тижні ФСБ "доведе" український слід у "Крокусі" і буде ескалація війни: інтерв’ю з російським соціологом".

Нагадаємо, що раніше голова ФСБ РФ Олександр Бортніков прямо звинуватив Україну у причетності до теракту у "Крокус Сіті Холі". За його словами, спецслужби України нібито допомагали радикалам-ісламістам у теракті. Глава ГУР МО України Буданов назвав ці звинувачення нісенітницею та заявив, що Росія знала про теракт ще з середини лютого, але допустила його.