Ворог вибрав нову тактику: Гуменюк попередила про загрозу для Києва

Читать на русском
Автор
Ракета "Циркон" Новина оновлена 27 березня 2024, 11:43
Ракета "Циркон". Фото Колаж "Телеграфу"

Ворог застосовує гіперзвукові ракети з особливою метою

Росія почала бити Україною протикорабельною ракетою "Циркон" великої дальності, щоб після її запуску тривога з півдня поширювалася навіть на Київ. Ворог продовжує використовувати тактику терористичного тиску.

Про це в ефірі телемарафону сказала представник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, точковий терор з акцентом на столицю час від часу може продовжуватися.

"Загарбники обрали тактику терористичного тиску, оскільки зазвичай під час балістичної загрози з півдня "червоніли" лише південні та південно-східні регіони. Ворог може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, зокрема, на столицю", — зазначила Гуменюк.

Також вона додала, що російські загарбники мають кілька десятків ракет "Циркон" у запасі.

Варто зазначити, що ці ракети використовуються не тільки з метою залякування. Вони також завдають руйнування по містам та селам. Проте, наша протиповітряна оборона здатна збивати навіть цей вид зброї ворога.

Довідка: гіперзвукова ракета "Циркон" летить як літак, а розганяється до величезної швидкості за допомогою двох потужних двигунів. Перший дає їй поштовх, а другий розганяє до гіперзвуку, роблячи його практично невразливим для систем протиповітряної оборони. Основні характеристики:

  • Швидкість польоту: 8-9 мА.
  • Маса бойової частини: орієнтовно 300 чи 400 кг.
  • Дальність: за різними даними, від 400-600 км до 1000 км;

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що є лише два зенітно-ракетні комплекси, які здатні на перехоплення ракети "Циркон". Україна має зброю, яка може її збити.