"Росія заплатила приголомшливу ціну": голова Пентагону озвучив втрати РФ в Україні

Читати російською
Автор

ЗСУ продовжують чинити опір російській агресії

За два роки повномасштабної війни проти України Росія втратила сотні тисяч військових. Також РФ витратила сотні мільярдів доларів бюджетних коштів.

Про це у вівторок, 19 березня, на відкритті засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" заявив міністр оборони США Ллойд Остін, пише Радіо Свобода. За його словами, українські захисники продовжують підривати військові спроможності Кремля.

"Понад два роки українські сили ведуть боротьбу з путінською агресією з непокорою і майстерністю. Росія заплатила приголомшливу ціну за імперські мрії Путіна", — підкреслив міністр оборони США.

Остін зазначив, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну щонайменше 315 тисяч російських військовослужбовців були вбиті або поранені. Крім того, за його словами, РФ має економічні збитки від війни.

"Росія витратила до 211 мільярдів доларів на оснащення, розгортання і підтримку своєї імперської агресії проти України. Обрана Путіним війна коштуватиме Росії 1,3 трильйона доларів раніше очікуваного економічного зростання до 2026 року", – наголосив міністр оборони США.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у вівторок, 19 березня, відбулась чергова зустріч у форматі "Рамштайн". На ній заявили, що США не допустять поразки України у війні з Росією.