Рамштайн-18: Остін закликав "копати глибше", а Умєров розповів, що потрібно Україні для прориву

Читать на русском
Автор
Ллойд Остін та Рустем Умєров Новина оновлена 24 січня 2024, 14:29
Ллойд Остін та Рустем Умєров. Фото Відкриті джерела

США наголосили на важливості ППО

У вівторок, 23 січня, відбулось засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". На якому міністр оборони України Рустем Умєров розповів, що потрібно ЗСУ для здійснення прориву.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони. На засіданні міністр оборони США Ллойд Остін закликав партнерів по Контактній групі з питань оборони України використати усі можливості, щоб надати їй більше допомоги.

"Я закликаю цю групу копати глибше, щоб надати Україні більше рятівних наземних систем протиповітряної оборони та засобів перехоплення", — наголосив Остін.

На засіданні Умєров сказав, що критично важливою складовою успіху ЗСУ є достатні обсяги техніки та боєприпасів, технічного обслуговування та запасних частин.

А ось для прориву потрібні інновації та значний технологічний прогрес.

"Саме тому у 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міністерства оборони", — зазначив Умєров.

Під час зустрічі він подякував усім країнам-партнерам, які підтримують Сили оборони України, особливо у розвитку коаліцій спроможностей. А також ще раз наголосив на критичній необхідності нарощувати довгострокові пакети військової допомоги.

Раніше "Телеграф" писав, що голова МЗС Фінляндії закликала дати Україні більше зброї та"розганяти" власний оборонно-промисловий комплекс ЄС.