Ллойд Остін висловив бажання особисто очолити нове засідання формату "Рамштайн"

Читать на русском
Автор
1710
Остін планує очолити засідання "Рамштайну" та взяти участь у нараді міністрів оборони НАТО
Остін планує очолити засідання "Рамштайну" та взяти участь у нараді міністрів оборони НАТО. Фото Скріншот відео

Участь у засіданні міністри оборони та генерали майже 50 союзних країн, які надають Україні підтримку для захисту від російських терористів

Міністр оборони США Ллойд Остін планує особисто очолити чергове засідання Контактної групи допомоги обороні України (формат "Рамштайн"). В Остіна тільки нещодавно знайшли рак простати, через що ушпиталили, але зараз він повернувся до своїх обов'язків.

Про бажання Остіна заявив спікер Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер. За його словами, наступного тижня Остін та генерал Браун відправляться до Брюсселю.

"Глава Пентагону Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун наступного тижня вирушать до Брюсселя, щоб 14 лютого особисто провести засідання Контактної групи з оборони України. Це буде 19-те засідання з того часу, як Остін сформував міжнародну групу у квітні 2022 року", – сказав він.

Райдер зазначив, що участь у засіданні візьмуть міністри оборони та генерали майже 50 союзних країн, які надають Україні підтримку для захисту від російських терористів. Окрім того, Остін та Браун візьмуть участь у нараді міністрів оборони НАТО, яка пройде 15 лютого.

Нагадаємо, що наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться у середу, 14 лютого. Зустріч відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Європейський Союз планує передати Україні 1 млн 155 тисяч боєприпасів до кінця 2024 року. Як зазначив Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, здатність оборонно-промислового комплексу ЄС підвищилася на 40%. Зараз оборонна промисловість продовжує зростати та розвиватися.