Україна під атакою дронів: у кількох областях уже лунали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
3295
Увечері Росія вкотре обстрілює мирні міста Новина оновлена 18 березня 2024, 01:38
Увечері Росія вкотре обстрілює мирні міста. Фото Telegram

Ворог використовує БПЛА, авіабомби та ракети

Росія знову атакує міста України дронами, ракетами та авіабомбами. Увечері вибухи чути на Сумщині, ворог ударив по Конотопу.

Як проінформував мер міста Артем Семеніхін, є два прильоти по інфраструктурі. Моніторингові канали повідомляли, що на Конотоп летіла ракета Х-59, а до того цей же тип ракет запускали по Прилуках Чернігівської області.

01:30 По областях дали відбій загрози ударних безпілотників.

00:30 Безпілотники росіян атакували Кривий Ріг, працює ППО. Повідомляється про вибухи, в одному з районів міста спалахнула пожежа.

23:50 Безпілотники все ще літають над Україною. Кілька груп фіксується у Полтавській, Дніпропетровській областях.

23:20 Зафіксовано нову групу БПЛА, яка летить через Херсонську область. Загроза безпілотників діє для Херсонської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

23:10 Старокостянтинів – дорозвідка. Група безпілотників фіксується у напрямку Кременчуцького району Полтавської області.

22:45 БпЛА у напрямку Шепетівського району Хмельницької області, ще група БпЛА з Дніпропетровщини крізь Кіровоградську область на Полтавщину.

У Кривому Розі були вибухи.

22:10 "Шахеди" дісталися західних областей України.

О 20:33 на Харківщині чули вибухи. За однією з версій, це могла бути робота протиповітряної оборони (ППО) на Бєлгородщині.

О 20:37 моніторингові канали повідомили, що у Сумській та Харківській області було здійснено пуски керованих авіаційних бомб. Ця інформація підтверджується Повітряними силами України.

Ворог також атакує безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Моніторингові канали писали, що "шахеди" рухалися ввечері до Київської, Житомирської, Черкаської областей.

О 20:47 у Києві та ще кількох областях скасували повітряну тривогу. Станом на 20:55 карта виглядає наступним чином.

Карта України, повітряні тривоги 17 березня
Карта тривог увечері 17 березня

Досі є дрони у Коростенському районі Житомирської області. Безпілотник тримає курс на захід.

БПЛА зафіксовано у Черкаському районі Черкаської області, пишуть моніторингові канали. Курс — на північний захід, ймовірно, летять до Києва.

Ще один дрон є у Гайсинському районі Вінницької області. Може летіти до Хмельницького.

О 21:03 Повітряні сили оголосили небезпеку застосування ударних дронів для Рівненщини. "Шахеди" входитимуть із Житомирщини.

Моніторингові канали повідомляють, що станом на 21:03 в Україні перебуває 6 ворожих дронів. По два безпілотники перебувають у Черкаській та Кіровоградській областях, і по одному на підльоті до Рівненської області та на півдні Вінницької області.

Карта тривог станом на 21:07. "Тривожитися" почала Рівненська область.

Карта повітряних тривог в Україні на 21:07 Неділя, 17 березня
У повітряному просторі України 6 "шахедів"

О 21:14 повітряна тривога зазвучала на Хмельниччині. Повітряні сили повідомляють про рух ударних дронів у напрямку області.