Окупанти влаштували черговий нічний терор України: де чули вибухи (фото та відео)

Читать на русском
Автор
791
Наслідки удару по Чугуєву Новина оновлена 08 березня 2024, 10:08
Наслідки удару по Чугуєву. Фото https://t.me/synegubov

На щастя, обійшлося без жертв

У ніч на п’ятницю, 8 березня, росіяни атакували Україну "шахедами" та ракетами. Силами ППО знищено 33 безпілотники.

"У ніч на 8 березня 2024 року противник атакував південь і схід України, застосувавши одну зенітну керовану ракету С-300, дві керовані авіаційні ракети Х-59 і 37 ударних БПЛА типу "Shahed" (район пусків безпілотників — Балаклава, Крим). Для відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби", — повідомили у Повітряних силах України.

В результаті їхньої бойової роботи було збито 33 "шахеди". Це сталося у межах Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, вночі росіяни завдали удару по місту Чугуєв. Поруч із дев’ятиповерховим житловим будинком є руйнування, пошкоджено магазини, готель, близько 13 автомобілів. Постраждали 5 людей, серед них трирічна дитина. Трьох людей госпіталізовано, двом, у тому числі й дитині, було надано медичну допомогу на місці.

Глава Миколаївської області Віталій Кім поінформував, що минулої ночі в Миколаївській області знищено два "шахеди". Один із них — над морем.

В Одесі вночі пролунав вибух. У Силах оборони півдня України повідомили, що захисники неба збили над областю 18 ворожих дронів. Був "приліт". В області постраждав об'єкт інфраструктури, який тривалий час не працював. Після удару дроном почалася пожежа на відкритій місцевості, її швидко загасили.

Як повідомляв "Телеграф", територію Росії в ніч проти 8 березня атакували безпілотники. Їх було щонайменше 12.