Мінус два літаки росіян: ЗСУ повідомили про новий успіх

Читать на русском
Автор
4058
Мінус два літаки росіян: ЗСУ повідомили про новий успіх

Таких літаків у РФ не так багато

У ЗСУ підтвердили, що вибухи в Маріуполі були роботою наших воїнів по ворожих літальних апаратах. Результатом цієї роботи стали дві знищені "пташки" ворога.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. За його словами, РФ втратила один винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С.

"Ранок 19 лютого 2024 року. Східний напрямок. Ще мінус два окупанти! Це наша земля і наше небо! Всім дякую за бойову роботу! Далі буде!", — зазначив Олещук.

Також інформацію Олещука підтвердив і головком ЗСУ Олександр Сирський. За його словами, ці літальні апарати завдавали ударів керованими авіабомбами по позиціях наших військових.

Варто зазначити, що на кілька годин раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, посилаючись на власні джерела, повідомляв про кілька вибухів на околицях міста. А місцеві жителі у Telegram-каналах говорили про збиті літаки. Один із них, судячи з коментарів, упав у воду і його хвіст стирчав із неї.

Для довідки: Су-35С є новітнім російським винищувачем. Його почали експлуатувати лише у 2014 році, а всього на озброєнні в окупантів (станом на 2021 рік) було 124 такі літаки.

Нагадаємо, як раніше ми писали, нещодавно ЗСУ приземлили ще два бомбардувальники і один винищувач. Це також сталося на східному напрямку.