Зеленський вперше висловився про відхід ЗСУ з Авдіївки

Читать на русском
Автор
5491
Авдіївка
Авдіївка. Фото Facebook

Президент також оприлюднив співвідношення втрат України та РФ

Рішення відійти з Авдіївки було абсолютно логічне. Це дозволило зберегти життя наших військових.

Про це під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що рішення відійти на інші рубежі було прийняте, щоб не попасти в оточення.

Водночас глава держави зазначив, що вихід з Авдіївки не означає, що Росія "щось захопила". Він підкреслив, що Росія за 2 роки війни намагалася щось зробити на сході України.

"Вони просто зруйнували кілька маленьких селищ та містечок. Але найбільше, що вони зруйнували — наше життя", — сказав Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що не може назвати втрати України у війні проти РФ. Але він підкреслив, що в Авдіївці співвідношення втрат становило 1 до 7.

"Я не можу вам назвати наші втрати. Але в Авдіївці, я можу вам сказати, що було 1 до 7. На одного українця приходиться сім росіян", — розповів глава держави.

Нагадаємо, в ніч з 16 на 17 лютого командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, українські військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Він підкреслив, що оточення не допущено, особовий склад виведено, а українські воїни зайняли оборону на визначених рубежах.

Своєю чергою командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький підтвердив, що Збройні сили України залишили Авдіївку. За його словами, бригада та інші військові зробили більше, чим могли.