Що необхідно для контрнаступу України? В австрійському Генштабі дали відповідь

Читать на русском
Автор
4647
Сили оборони України
Сили оборони України. Фото Фокус

Щоб перейти до маневреної війни, на озброєнні ЗСУ має бути західне озброєння

Як Сили оборони України, так і війська країни-агресора Російської Федерації мають значні труднощі на фронті. Для того, щоб ЗСУ перейшли до маневреної війни, Україні необхідно постачання озброєння із Заходу, зокрема достатньої кількості винищувачів F-16.

Таку думку висловив заступник начальника генерального штабу ЗС Австрії генерал-майор Гюнтер Гофбауер, передає "Укрінформ". Він зазначив, що без достатньої потужності в небі "навряд чи щось можливо".

Відповідаючи на запитання про вплив F-16 на ситуацію на полі бою, генерал зазначив, що бойові дії у Запорізькій області чітко засвідчили важливість отримання переваги у повітрі в районі просування штурмових частин. В іншому випадку, буде дуже складно.

"Я виходжу з того, що обом сторонам зараз відносно важко відновити маневри, тобто просування у цій війні. На мою думку, багато залежить від підтримки Заходу, але й від самої України та її населення, від того, які цілі вона ставить у війні. Думаю, що 2024 рік буде дуже складним у цьому плані…

Я думаю, що якщо пілоти будуть добре навчені та буде достатня кількість бойових літаків, то ця маневрена війна може знову розпочатися. Без достатньої потужності в небі це буде складно", — сказав заступник начальника генштабу Австрії.

За його словами, саме повномасштабна війна Росії проти України стало "шоком" як для австрійського населення, так і для політичного керівництва республіки. Генерал додав, що попри всі підготовчі заходи Російської Федерації, все ж не було очікування, що вторгнення РФ буде таким чином і з такою жорсткістю.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що військові чиновники Естонії вважають, що Україна може здобути перемогу над Росією за три роки. Для цього необхідно скористатися перевагами Заходу у військовому плані.