Потужний вибух на Донеччині: ударили на місцю дислокації ППО, що відомо про втрати окупантів

Читать на русском
Автор
4542
На окупованих територіях неспокійно
На окупованих територіях неспокійно

Сили оборони продовжують прицільно бити по важливих військових об’єктах ворога

Вдень у вівторок, 6 лютого 2024 року, у Кременівці Донецької області пролунав потужний вибух. Удар прийшовся по місцю, де знаходилися російські системи протиповітряної оборони (ППО).

Після вибуху з’явився дим, а територія поряд швидко була оточена. Втрати поки що уточнюються, про що радник мера Мелітополя Петро Андрющенко розповів в ефірі національного телемарафону.

На якому західному устаткуванні Росія випускає ракети

"Ми вже отримали інформацію, що там був "приліт". Територія була швидко оточена російськими військовими, ми бачили задимлення, пожежу… Там справді базувалися окупанти, системи ППО. Очікуємо на остаточні підтвердження щодо втрат", ― сказав Андрющенко.

За попередньою інформацією, щонайменше одну систему ППО росіяни втратили. Щодо особового складу, то навіть приблизних даних немає.

Місце удару на карті
Сили оборони прицільно вдарили по ворожій ППО

Кременівка — село Маріупольського району Донецької області. За переписом 2001 року, у ньому проживало 1207 осіб.

Кременівка Донецької області на карті України
Кременівка знаходиться недалеко від Маріуполя

Раніше українські партизани "злили" координати заводу у Бердянську, на якому окупанти лагодили свою бойову техніку. Її приганяли із Запорізького напрямку. Також удалося дізнатися, що на цьому заводі ворожа армія налагодила виробництво безпілотників.

"Телеграф" раніше писав про вибухи у російському Брянську в ніч із 4 на 5 лютого. Російська влада повідомила про ліквідацію безпілотника.

Також "Телеграф" повідомляв, наскільки глибоко українські дрони можуть літати до РФ. Для наочності наведено карту.