Місяць вважався безвісти зниклим: дружина українського депутата підтвердила його загибель на фронті

Читать на русском
Автор
1788
На фронті загинув Руслан Сенчук
На фронті загинув Руслан Сенчук. Фото Колаж "Телеграф"

Воїн був командиром роти протитанкових ракетних комплексів 82-ї окремої десантно-штурмової бригади

У боях за Україну на сході країни загинув депутат Вижницької міськради від партії "Пропозиція", колишній голова Вижницької районної адміністрації у Чернівецькій області Руслан Сенчук. Майже місяць чоловік вважався безвісти зниклим.

Про трагедію 6 лютого повідомила дружина військового Надія Сенчук на своїй сторінці у Facebook. За її словами, захисник загинув у районі Роботиного у Запорізькій області.

"Диво, на яке ми всі так чекали, не сталося. Надійшла звістка про загибель Руслана 6 січня 2024 р. в районі населеного пункту Роботине. Капітан, командир роти протитанкових ракетних комплексів 82-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він повертається додому...", — написала вона.

У 2016-2019 роках Руслан Сенчук очолював Вижницьку районну державну адміністрацію, також був депутатом районної ради VI скликання.

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко на своїй сторінці у Facebook присвятив посаду Руслану Сенчуку та згадав, яким той був за життя. Воїн запам’ятався як високодосвідчена, професійна та чуйна людина.

"Щойно Росія розпочала повномасштабну війну, (Руслан Сенчук, — Ред) активно допомагав створювати гуманітарний хаб. А у травні 2022 року приєднався до лав Збройних Сил України. Капітан Руслан Сенчук, командир роти протитанкових ракетних комплексів 82-ї окремої десантно-штур., загинув у січні 2024 року", — написав Бойко.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у важких боях за Україну загинув молодий воїн Олександр Володимирович Красюк. Хлопцеві було лише 26 років. Вдома в нього залишилося дві доньки.