"РФ має бути повністю розгромлена, як Німеччина у 45-му": у Європі зробили гучну заяву щодо війни в Україні

Читать на русском
Автор
8252
Ніколя Тензер
Ніколя Тензер. Фото twitter

Результатом війни не може бути "напівпоразка" Росії або "напівперемога" України

Росія повинна зазнати такої ж поразки, як у Другій світовій війні це сталося з Німеччиною та Японією. Результат війни в Україні визначить долю наступних десятиліть.

Таку заяву зробив президент французького Центру вивчення та дослідження політичних рішень Ніколя Тензер. Про це пише Голос Америки.

Він закликав лідерів Європейського Союзу посилити військову допомогу для України. На думку Тензера, ніяких напівзаходів тут бути не може.

"Річ у тому, що результат війни в Україні чимось схожим на ситуацію 1945 року. Або ми виграємо, або програємо. І під "ми" я маю на увазі не лише Україну. Це те, що стосується безпосередньо і нас. Результаті війни визначить долю наступних десятиліть, тому ніяких напівзаходів тут бути не може. Це не може бути "напівпоразкою" Росії чи "напівперемогою" України. Росія має бути повністю розгромлена, як Німеччина і Японія у 1945 році", — наголосив політолог.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що міжнародні аналітики дотримуються думки, що війна в Україні не закінчиться у 2024 році. Вони також вважають, що й масштаб війни навряд чи поменшає.