У Києві та низці областей оголошували повітряну тривогу: які були загрози (оновлено)

Читать на русском
Автор
3155
В Україні оголошували повітряну тривогу
В Україні оголошували повітряну тривогу. Фото Telegram

Усіх громадян просили перебувати у безпечних місцях

Вранці в неділю, 14 січня, у більшій частині областей України було оголошено повітряну тривогу. З'являлася можливість обстрілу з боку російських окупантів.

У моніторингових Telegram-каналах пишуть, що масштабна тривога пов’язана із загрозою застосування балістики. Зазначається активність ОТРК "Іскандер".

Тривога була оголошена у всіх областях, крім західних. Усіх громадян, чиї області на карті стали червоними, просили не ігнорувати сигнал тривоги та залишатися в укриттях до відповідного розпорядження.

Зазначимо, що на момент публікації цього матеріалу інформації про пуски ракет Україною не було. Проте загроза атаки була високою. При цьому важливо врахувати, що при використанні "Іскандерів" ППО має мінімум часу на реагування, тобто лічені хвилини, щоб спрацювати за повітряною метою.

Оновлено: о 06:52 областями почалися відбої.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 13 січня російські загарбники вдарили ракетами по Україні. Вибухи пролунали одразу в кількох областях. Відомо про пошкодження у деяких місцях. На щастя, загиблих та постраждалих немає.