В Україні розробили новий боєприпас для дронів – чим він допоможе (фото)

Читать на русском
Автор
1768
Дрони отримали нові боєприпаси
Дрони отримали нові боєприпаси. Фото freepik.com

Новим боєприпасом можна знищувати техніку навіть на невеликій дистанції

Українські інженери розробили новий боєприпас EFP-S для FPV-дронів, призначений для знищення легкої ворожої бронетехніки. При цьому новий снаряд повинен буде долати протикумулятивний та протидроновий захист окупантів, поповнивши тим самим перелік дронів-камікадзе, що виробляються в Україні.

Як повідомляє сайт BuildingTech, вага нового боєприпасу близько 1 кг. Подібна зброя належить до сімейства Shock Wave Dynamics (SWD).

Новий український боєприпас EFP-S для дронів
Боєприпас EFP-S

Снаряд забезпечений вражаючими елементами та вибухівкою – близько 400 грамів. Судячи із зовнішнього лійкоподібного вигляду, EFP-S є кумулятивним зарядом, в якому при вибуху ВР відбувається розплавлення металу всередині боєголовки. Він пропалює броню ворожої техніки та викликає в ній пожежу. Все це веде до ураження екіпажу і може спричинити детонацію боєзапасу. Тим самим було повністю знищено легку бронетехніку.

Особливістю боєприпасу є те, що, за даними розробників, EFP-S необов’язково потрапляти точно до БТР, БМП чи САУ, заряд може вразити ціль і на дистанції.

Нагадаємо, що на озброєнні ЗСУ є багато вітчизняних моделей БПЛА, здатних завдавати ударів на відстанях у сотні кілометрів.