Зеленський призначив трьох заступників начальника Генштабу ЗСУ: що про них відомо (фото)

Читать на русском
Автор
3727
Бригадні генерали Горбатюк, Шевченко та Драпатий Новина оновлена 11 лютого 2024, 11:06
Бригадні генерали Горбатюк, Шевченко та Драпатий. Фото Колаж "Телеграф"

Фахові військові мають реальний бойовий досвід

Президент Володимир Зеленський призначив нових заступників голови Генштабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича. Ними стали бригадні генерали Володимир Горбатюк, Олексій Шевченко та Михайло Драпатий.

Про це Зеленський повідомив у своєму традиційному вечірньому зверненні.

"Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України погодив кандидатури бригадного генерала Володимира Горбатюка – його напрямок – це оперативна робота, робота штабів, планування, управління: в кожному штабі мають на сто відсотків розуміти фронт, – бригадного генерала Олексія Шевченка – його напрямок – це логістика, максимальна якість логістики у нашій армії, – бригадного генерала Михайла Драпатого – він відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових", — сказав президент.

Зеленський додав, що весь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад та підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій, – увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України.

"Телеграф" з'ясував, що відомо про нових заступників начальника Генштабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича.

Володимир Горбатюк

Горбатюк Володимир Дмитрович — бригадний генерал Збройних сил України. Народився 19 лютого 1982 року (41 рік).

Станом на квітень 2014 року майор Горбатюк був командиром ротації українського контингенту в Косові. У 2015 році призначений командиром на той час новоствореної 54-ї ОМБр ЗСУ.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Олексій Шевченко

Шевченко Олексій Миколайович — бригадний генерал Збройних сил України.

Проходив службу на командних посадах артилерійських підрозділів, на посаді заступника начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 19 квітня 2022 року призначений Начальником Військової академії у м. Одеса. 24 серпня 2022 року Указом Президента України отримав звання бригадного генерала.

У 2020-му нагороджений Орденом Данила Галицького. У 2022-му отримав Орден Богдана Хмельницького III ступеня.

Михайло Драпатий

Драпатий Михайло Васильович — бригадний генерал Збройних сил України.

Командир 58-ї окремої мотопіхотної бригади з 2016-го по 2019 рр. На початку російсько-української війни у 2014-му році був командиром 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади (в/ч А2167, м. Біла Церква). Вже в середині квітня 2014-го 72 ОМБр у повному складі перебувала на Сході України й була готова до виконання бойових завдань.

Як командир 2-го механізованого батальйону керував операцією зі звільнення заручників у захопленому сепаратистами міськвідділі міліції Маріуполя. Саме Михайло Драпатий був за кермом БМП, яке здійснило легендарний прорив через барикади, пише видання Главком.

У липні-серпні 2014-го на держкордоні України з Росією підрозділ Драпатого опинився в оточенні під обстрілами з усіх сторін, але командиру вдалося вивести з оточення з-під Ізвариного понад 260 людей та понад три десятки одиниць техніки.

У серпні 2016-го року Драпатий призначений командиром 58-ї окремої мотопіхотної бригади (Конотоп), яка на той час виконувала завдання в Авдіївці та Ясинуватському районі Донецької області. З липня 2017 року бригада діяла в районі Бахмутської траси. У 2019 році Драпатому було присвоєне звання полковника. Після початку повномасштабної війни був одним з керівників контрнаступу на Миколаївщині та Херсонщині.

Михайло Драпатий – лицар орденів Богдана Хмельницького, має Хрест бойових заслуг та Недержавну відзнаку Орден "Народний Герой України". Також у 2017 році Драпатий був нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства оборони України "Вогнепальна зброя".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про нового начальника Генштабу ЗСУ. Ним став Анатолій Баргилевич.