Полковники Сухаревський та Лебеденко стали заступниками головкома Сирського: що про них відомо

Читать на русском
Автор
2696
Нова команда Головкома ЗСУ Олександра Сирського
Нова команда Головкома ЗСУ Олександра Сирського. Фото Офіс президента України

Глава держави продовжує кадрові перестановки

Увечері у суботу, 10 лютого, стало відомо про призначення президентом Володимиром Зеленським двох заступників головнокомандувача Збройних Сил України (ЗСУ) Олександра Сирського. Ними стали полковники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні. Кожен із заступників відповідатиме за свій напрямок: Сухаревський займеться Силами безпілотних систем, а завдання Лебеденка включають роботу над технологічним компонентом армії.

Досьє нового головкому ЗСУ Олександра Сирського

Вадим Сухаревський: що про нього відомо

39-річного полковника призначено на нову посаду 10 лютого. На день раніше він став главою Сил безпілотних систем. Зазначимо, що це новий вид військ, створений за указом президента.

Полковник брав участь у російсько-українській війні ще з 2014 року. Прийняв перший бій біля Семенівки на Донеччині 13 травня. Він тоді ще був старшим лейтенантом із позивним "Борсук".

Сухаревський перший наказав стріляти в бойовиків на поразку. Він обстріляв зі свого БТР підопічних терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна. Наприкінці літа "Борсук" отримав поранення.

Вадим Сухаревський
Вадим Сухаревський

З 2016 року виконував завдання на Маріупольському напрямі. Тоді він був у складі 36-ої бригади морської піхоти.

Звання підполковника отримав у червні 2020 року. Через короткий час Сухаревський став полковником. Вже в цьому званні він отримав нагороду Героя України (2022).

Андрій Лебеденко: що відомо

Полковник увійшов до команди Олександра Сирського і тепер займатиметься інноваціями. Його головними завданнями будуть розвиток технологічного компонента армії та бойових систем.

Інформації про Андрія Лебеденка у відкритому доступі немає. Невідомо, який має військовий досвід, чи є нагороди.

Раніше "Телеграф" писав про призначення Олександра Сирського на посаду головнокомандувача ЗСУ. Він змінив Валерія Залужного, який обіймав цю посаду з літа 2021 року.