"Віддасть кожну жилу": британський експолковник висловився щодо Сирського

Читать на русском
Автор
4239
Позивний головкома ЗСУ — Барс
Позивний головкома ЗСУ — Барс. Фото Сирський/Telegram

Військовий особисто зустрічався з новим головкомом ЗСУ

Колишній полковник британської армії Річард Кемп назвав нового головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського "сильним генералом", який захищатиме Україну до смерті. На думку військового, Україна в надійних руках.

Про це він сказав у коментарі виданню The Sun. За словами колишнього військового він особисто зустрічався і з Сирським, і з Залужним.

"Залужний був дуже-дуже популярним і дуже-дуже здібним генералом. Але я також зустрічався з Сирським, і я б сказав те саме про нього. Можливо, він не користується таким рівнем популярності, але він дуже здібний генерал. Він сильний командир, який протистоятиме будь-яким зусиллям союзників, якщо ті стануть змушувати його піти тим шляхом, який він не схвалює. Як генерал, він надзвичайний професіонал і цілеспрямована людина", — зазначив Кемп.

Цікаві подробиці з біографії Сирського

На думку Кемпа, Сирський, як і Залужний до нього, "віддасть кожну жилу", аби принести Україні перемогу. Крім того, експолковник припустив, що новому головнокомандувачу ЗСУ доведеться посилити мобілізацію, діючи обережно, оскільки це "буде непопулярним кроком".

Також Кемп розповів, що Сирський навчався в "жорстко централізованій радянській системі командування" однак, попри це запровадив передані НАТО методи командування в українську армію, що, своєю чергою, стало великим внеском в успіхи ЗСУ у 2022 році. У результаті Олександр Сирський отримав звання Героя України після оборони Києва.

Нагадаємо, ввечері 8 лютого президент України Володимир Зеленський підписав укази щодо звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначення на його місце генерал-полковника Олександра Сирського.