У Генштаба ЗСУ новий керівник: Зеленський назвав прізвище

Читать на русском
Автор
852
Генерал-майор Анатолій Баргилевич
Генерал-майор Анатолій Баргилевич

За словами президента, це досвідчена людина, що розуміє завдання цієї війни

Новим начальником Генерального штабу ЗСУ став генерал Анатолій Баргилевич, який очолював Сили територіальної оборони. Кандидата на посаду голови Генштабу запропонував новий головнокомандувач Сирський.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Новим начальником Генштабу за пропозицією головнокомандувача Олександра Сирського, призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина, розуміє завдання цієї війни та українські цілі", — підкреслив Зеленський.

Президент додав, що новий головнокомандувач ЗСУ вже визначився з кандидатурами своїх заступників. Найближчим часом будуть підписані відповідні укази.

"Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці бойові, фахові. Кожен із чітким знанням фронту і реальних потреб українських воїнів", — зазначив президент.

Хто такий Анатолій Баргилевич

Генерал-майор Збройних сил України, командувач Сил територіальної оборони з 9 жовтня 2023 року. Протягом 2022-2023 років обіймав посаду начальника штабу східного угруповання військ. До 2022-го був заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони. Ще до повномасштабного вторгнення РФ, у складі Сухопутних військ ЗСУ почав створювати та розбудовувати потужну систему військ територіальної оборони.

Генерал-майор був відзначений низкою високих військових нагород, зокрема Орденом Богдана Хмельницького II та III ступеня, а також Орденом Данила Галицького. Нагороди були вручені за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також за внесок у зміцнення обороноздатності країни.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що призначення головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського принесе ворогу чимало неприємних сюрпризів. Генерал-полковник має чималий досвід.