"Час для оновлення – саме зараз": Зеленський заявив про серйозну розмову з Залужним

Читать на русском
Автор
866
Володимир Зеленський та Валерій Залужний
Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото Zelenskiy_official/Telegram

Також обговорили, хто має бути в оновленому керівництві ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський на тлі чуток про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного провів із ним розмову. У ньому президент дав зрозуміти, що військове керівництво країни змінюється.

Про це глава держави написав у Telegram. Він також подякував Залужному за два роки протистояння повномасштабному вторгненню Росії.

"Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз", — зазначив Зеленський.

Також він додав, що запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді.

Зауважимо, що чутки про можливу відставку Залужного зʼявились ще наприкінці січня. Тоді медіапростір вибухнув повідомленнями про звільнення головнокомандувача, яке мало б статись зі дня на день. Ця новина неабияк сколихнула суспільство, але тоді в Офісі президента прокоментували ажіотаж. Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав головнокомандувача ЗСУ "менеджером президента" та заявив, що не розуміє галасу навколо його звільнення. За словами Подоляка, Зеленський має право оцінювати роботу своїх менеджерів та звільняти їх, якщо незадоволений результатами.

Нагадаємо, що "Телеграф" розпитав про те, до чого можуть призвести кадрові перестановки в командуванні у розпал війни, військових експертів і фахівців у сфері оборони.