Натякає, що йде? Залужний привітав Шапталу з днем народження та написав цікаву фразу

Читати російською
Автор

Користувачі соцмережі активно відреагувати на пост головкома

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав з днем народження начальника Генштабу генерал-лейтенанта Сергія Шапталу. Він назвав його "людиною, для якої Україна справді понад усе".

Своє привітання Залужний оприлюднив у Facebook. Він також опублікував фото разом з Шапталою.

"Нам ще буде дуже важко, але точно вже ніколи не буде соромно. Щасливий, що в цьому житті та під час війни Ви були поруч зі мною, людина для якої Україна справді понад усе. З Днем народження Друже! Віримо в краще. Ми його вже заслужили", — написав головком.

facebook.com/vzaluzhnyi

Таку фразу Залужного можна сприйняти як натяк на можливу відставку. Особливо впадають в очі його слова "ви були поруч зі мною". Проте варто зазначити, що це лише припущення.

У коментарях під цим постом українці теж долучилися до вітань. Серед них були й відомі особистості.

Водночас "Українська правда" з посиланням на джерела у владних колах повідомила, що президент Володимир Зеленський міркує про те, щоб замінити не лише Залужного, а й Шапталу.

Так, відповідаючи на запитання, які загалом перестановки в Генштабі плануються найближчим часом, високопоставлений співрозмовник видання зазначив: "З Генштабу ще піде Шаптала. Всі інші – невизначено".

"Всі ці події (щодо заміни Залужного й Шаптали. – Ред.) можуть відбутися в середині тижня", – додало інше поінформоване джерело УП.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що президент України Володимир Зеленський публічно підтвердив намір звільнити з посади головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Але він, судячи з усього, планує міняти не тільки генерала, але й більшу частину владної верхівки.