Позначиться на всьому світі: Зеленський назвав три наслідки відмови США допомагати Україні

Читать на русском
Автор
1591
Україна критично залежить від допомоги США
Україна критично залежить від допомоги США. Фото Колаж

Зеленський вірить, що вона триватиме

Якщо в США так і не зможуть схвалити надання допомоги Україні, яку блокує екс-президент Дональд Трамп, це матиме наслідки не лише для України, а й для всієї Європи. Фактично це стало б "перерозподілом світу".

Їх перерахував президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, відповідаючи на запитання журналістки. Перше, що сказав глава держави — що він вірить, що цього не станеться, США не залишить Україну без допомоги і Європа не залишиться наодинці з цією війною.

Однак, якщо це все ж таки відбудеться, перша проблема, яка виникне – це дефіцит зброї та фінансів в Україні. Європа без допомоги США не зможе забезпечити Україні підтримку на рівні, на якому це було раніше.

"Напевно, якби вся Європа об’єдналася, вона б змогла дати достатню підтримку Україні, але Сполучені Штати мають такий вплив, і коли сигнали не дуже позитивні, вони мають вплив на деяких лідерів Європи", — зазначив Зеленський.

Другий наслідок припинення допомоги США Україні, за словами Зеленського, — буде втрачено союз між США та Європою. Третє – Європа отримає сигнал, що якщо Україна не витримає і глава Росії Володимир Путін піде наперед, Європа залишиться без підтримки США. Залишиться на самоті серед країн НАТО, хто протистоятиме Росії, пояснив президент.

"Путін цим скористається … і це буде сигнал про те, що і НАТО не буде таким сильним, тому що якщо відколюються Сполучені Штати Америки, ще хтось матиме іншу думку щодо НАТО, Європейського Союзу … тому що мають економічні відносини з Російською Федерацією. Я думаю посипеться також і санкційна політика… тому я вважаю, що перерозподіл світу, ось як це називається", — резюмував Зеленський.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у Сенаті зробили оптимістичну для України заяву. Один із провідних учасників двопартійної групи, сенатор від Демократичної партії США Кріс Мерфі повідомив, що протягом найближчих двох діб республіканці та демократи досягнуть угоди щодо кордону, що розблокує схвалення допомоги Україні.