"Навіть друзі України помиляються": генерал розкритикував заяву глави МЗС Литви

Читать на русском
Автор
704
Українські захисники
Українські захисники. Фото Генштаб ЗСУ

Іноді необережні слова партнерів можуть призвести до серйозних наслідків

Західні союзники не повинні навіть припускати думки про поразку України у війні з Росією. Це небезпечно з погляду їхньої власної безпеки.

Ветеран Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан розкритикував заяву міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса про можливу поразку української армії і сказав, що навіть друзі України часом помиляються. Ексклюзивно для "Телеграфа" він пояснив у чому небезпека.

Сценарій війни між Росією та НАТО

"Ландсбергіс поставив питання ― хто буде у разі поразки України стримувати Росію? Я вважаю, що такі заяви ― контрпродуктивні. Євроатлантична спільнота не повинна навіть допускати думки про програш України. У тому числі ― з міркувань власної безпеки", ― сказав Богдан.

Ветеран зовнішньої розвідки зазначив, що деякі країни вже починають готуватись до можливого нападу Росії. Він навів у приклад країни Балтії. Вони вже починають будувати оборонні споруди. Хоча є ефективніший спосіб убезпечити себе від Росії.

"Країни Балтії зараз вибудовують ешелоновані оборонні споруди на випадок нападу РФ. І не тільки вони. Але куди розумніше дати максимум зброї та боєприпасів, допомогти Україні перемогти. І тоді не потрібно будувати оборонні вали", — зазначає генерал.

Читайте подробиці в ексклюзивному матеріалі "Телеграфа": "Навіщо Кремль запустив "миротворчу хвилю" у західних ЗМІ: аналіз від ветерана зовнішньої розвідки".

Раніше Телеграф писав, що Німеччина розробляє план оборони на випадок війни з Росією. До обговорення залучено фахівців з різних галузей. Востаннє у країні готували план для оборони ще за часів "холодної війни".