Подарунок Буданову на день народження? В Росії згорів винищувач Су-34, з'явилися гучні подробиці

Читать на русском
Автор
2509
Літаків у рф меншає
Літаків у рф меншає. Фото Вікіпедія

В Челябінську базується тренувальний авіаполк

Вночі 4 січня на російському аеродромі згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. За цим стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.

Про це повідомив співрозмовник "Української Правди" у спецслужбах. НП сталася на аеродромі "Шагол" у місті Челябінську.

В мережі жартують, що підпал літака, схоже подарунок колег для начальника ГУР МО Кирилу Буданову з днем народження. Зазначимо, 4 січня Буданову виповнюється 38 років. В ГУР поки не коментували офіційно подію у Челябінську.

Зазначимо, що Су-34 сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей противника. Може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км.

Російські агресори інтенсивно застосовували Су-34 проти України. Завдяки справним діям українських захисників численні літаки були збиті або пошкоджені.

На аеродромі "Шагол" базується 108-й тренувальний авіаполк Челябінського авіаучилища та 2-й змішаний авіаполк 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ. Військові цього авіаполку беруть участь у завданні ракетно-бомбових ударів по містах України.

Карта
В Челябенську знищили російський винищувач

Раніше "Телеграф" писав, про бомбардувальник Ту-95 та чим він відомий. Приблизна вартість Ту-95 – понад 26 мільйонів доларів.