Війна — день 677: Україна святкує Новий рік, ППО збиває "шахеди" у небі

Читать на русском
Автор
11073
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються. Фото Telegraf

Оперативно про головне за добу

Активні бойові дії продовжуються по всій лінії фронту зі змінним успіхом навіть попри те, що настав Новий рік. Російські терористи в ніч з 31 на 1 грудня знову запускали іранські безпілотники по українським містам. А президент України Володимир Зеленський тим часом привітав країну з Новим роком.

У цьому матеріалі Телеграф розповідає про головні події в Україні та світі 1 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Мобілізація є не лише питанням призову нових солдатів на фронт. Увесь світ має мобілізувати зусилля для перемоги України над Росією, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Economist.

22:00 Увечері Силами оборони півдня було знищено один ударний безпілотний літальний апарат типу "Shahed-131/136", а також знищено один розвідувальний безпілотник "Мерлін-ВР" та два ударні БПЛА "Ланцет", повідомляють Сили оборони півдня.

21:00 Норвегія дозволила своїм компаніям прямий продаж зброї та оборонної продукції Україні.

20:00 Президент України Володимир Зеленський провів першу міжнародну розмову у 2024 році. Зокрема, він обговорив із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо посилення захисту українського неба.

19:00 Росія 1 січня атакувала громади Нікопольського району Дніпропетровської області, 7 дронів-камікадзе. Також ворог "крив" артилерійським вогнем.

16:00 Станом на початок години у бік Києва летять групи ударних БПЛА з південного сходу.

Одночасно Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька області перебувають під загрозою балістичних ударів.

15:00 Росіяни запустили декілька груп шахедів з Курської області. Деякі з них залетіли на Сумщину і летять у бік Миргорода на Полтавщині.

14:00 Відбій повітряної тривоги по Україні

13:00 16-річного хлопця, який зазнав поранень внаслідок ударів РФ по Харкову 30 грудня, виписали з лікарні, повідомив керівник ОВА Синєгубов. Він зазначив, що у медзакладі лишаються 11 людей, усі — у стабільному стані

12:00 У Білгороді ліквідовано офіцера слідчого комітету Росії

Як повідомляє ГУР МО України, внаслідок удару 30 грудня по російських військових об'єктах ліквідовано 27-річного старшого лейтенанта юстиції Михайла Конопіцина.

11:20 В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу через зліт МіГ-31К.

11:00 Мер Львова Андрій Садовий поділився новими подробицями атаки на місто і показав фото наслідків:

10:00 Майже вісімсот окупантів так і не встигли зустріти Новий рік, бо були ліквідовані бійцями ЗСУ за минулу добу.

Втрати армії РФ в Україні 01.01.2024
Втрати армії РФ в Україні 01.01.2024

9:00 За останню добу на фронті дещо зменшилася кількість бойових зіткнень із ворогом — їх зафіксовано 55. Найбільш активним напрямком традиційно був Авдіївський.

8:30 У Повітряних Силах розповіли, скільки цілей вдалося знищити в небі над Україною у новорічну ніч:

6:00 З Новим 2024 роком! Сподіваємося, що Дракон принесе нам усім довгоочікувану Перемогу (а русні — жахливу смерть у вогненних муках). Поки ви святкували, ми збирали для вас найактуальніші новини, котрі ви могли пропустити:

  • попри свято росіяни кошмарили Україну вночі — зокрема, у багатьох регіонах лунали вибухи через атаку безпілотників. Відомо про вибухи на Одещині, Херсонщині, Черкащині, Львівщині тощо;
  • було неспокійно і на Росії — принаймні, у Москві сталася потужна пожежа, котра обійняла 800 квадратних метрів. Загорівся горно-лижний комплекс на Крилатських пагорбах;
  • також лунали вибухи і в окупованому Донецьку — між іншим, ворожі ЗМІ вже почали розносити інформацію про наче як реальність ліквідації одного із пропутінських "воєнкорів", але імені поки не розголошують;
  • доки весь цивілізований світ попиває шампанське, північнокорейський диктатор Ким Чен Ин заявляє, що його армія готова знищити столиці Південної Кореї та США у разі, якщо ці країни "виберуть шлях військової конфронтації проти КНДР

На календарі — 1 січня. Повномасштабне вторження РФ до України триває вже 677 днів. За головними подіями першого понеділка 2024 року ви можете слідкувати у нашому текстовому онлайні:

05:00 Триває полювання на ворожі безпілотники. Кілька БПЛА все ще літають в українському небі – як мінімум чотири безпілотники терористів змогли долетіти до території Львівської області.

03:00 В Одесі продовжується бойова робота сил ППО по російських БПЛА. Також кілька безпілотників, прикриваючись кордоном Молдови, прямують у бік Хмельницької області.

02:00 Одеса відбивається від "шахедів". Повідомляється про прильоти (постраждало не менше п'яти цивільних об'єктів) та пожежу у багатоповерховому жилому будинку.

01:30 Російські терористи намагалися атакувати Україну безпілотниками, але були відбиті. По регіонах дають відбій повітряної тривоги, активності стратегічної авіації терористів не помічено.

Що було в Україні 29 грудня — читайте за посиланням: Війна — день 674: наймасштабніша атака Росії та візит Зеленського до Авдіївки

Інформацію за 30 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 675: Росія отримує "відповідь" за потужний удар по Україні

Про те, що відбувалося 31 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 676: ЗСУ просуваються на фронті, а окупанти обстрілюють мирні міста