Вищий рівень лицемірства: бойовики "ДНР" цинічно "відсвяткували" знищення Мар’їнки

Читать на русском
Автор
1818
Зруйнована Мар’їнка
Зруйнована Мар’їнка. Фото https://t.me/operativnoZSU

Ворог святкує окупацію знищеного міста

Збройні сили України (ЗСУ) відійшли з Мар’їнки після тривалих та запеклих боїв. На окупованій території Донецької області цинічно відзначили встановлення контролю над вже зруйнованим та спустошеним містом, випустивши поштову марку.

Про це повідомляє "Пошта Донбасу", яка є підконтрольною владі самопроголошеної "Донецької народної республіки" ("ДНР"). У повідомленні розповіли про символіку марки.

Третя світова війна у планах Кремля

"У центрі щита зображено колос, що символізує багатство землі, і ластівка, що ширяє в небі, що втілює відродження і оновлення", ― йдеться у повідомленні.

Це дуже дивно і цинічно, враховуючи, що Мар’їнка була повністю зруйнована. У місті більше немає цілих будівель, інфраструктури та доріг, а земля випалена.

Зруйновані будівлі у Мар’їнці
У Мар’їнці не залишилося цілих будинків

Як зараз виглядає Мар’їнка

Колись гарне невелике місто, в якому проживало близько 10 тисяч людей, майже за два роки повномасштабної війни перетворилося на купи каміння. Нічого більше там не нагадує про мирне життя.

Як зараз виглядає Мар’їнка
Мар’їнка, вид з висоти

Передмістя Донецька на лінії фронту було ще з 2014 року. Але захопити його окупантом вдалося лише зараз. Точніше, те, що від нього залишилося, і то тільки тому, що українська армія відійшла до околиць Мар’їнки.

Мар’їнка зараз, зруйновані будівлі
Міста Мар’їнки більше немає

Штурми міста посилились з осені 2023 року. Ворог продовжував тиснути, знищуючи квартал за кварталом. У результаті більше жодних цілих споруд у Мар’їнці немає.

Залужний заявив, що Мар’їнки більше немає

Раніше "Телеграф" писав, що міністр оборони РФ Шойгу заявив про захоплення Мар’їнки, але у ЗСУ поправили неточність.