Найбільша у світі атака на "Київстар": глава компанії назвав три можливі цілі хакерів

Читать на русском
Автор
Олександр Комаров
Олександр Комаров. Фото Колаж "Телеграф"

Вдалих атак такого масштабу раніше ще ніколи не було

Хакерська атака росіян на "Київстар" стала найпотужнішою на телеком-інфраструктуру у світі. Вона мала одразу кілька цілей, одна з яких — "покласти" критичну інфраструктуру країни.

Про це сказав гендиректор мобільного оператора "Київстар" Олександра Комарова в інтерв’ю Forbes. За його словами, вдалих атак такого масштабу раніше не було.

"Насправді це найбільша хакерська атака на телеком-інфраструктуру у світі. Вдалих атак такого масштабу не було. І будемо відвертими, не так багато країн, на які напала Росія", — зазначив Комаров.

Він також додав, що оператор дотримується версії, що метою росіян було "покласти" критичну інфраструктуру України. Однак Комаров додає, що могли також мати місце й інші цілі.

"Можливо, для того, щоб заплямувати візит президента до США, додати щось в енергетичні блекаути, вплинути на моральний дух українців через інші важелі", — підсумував президент компанії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 12 грудня стався масштабний збій у роботі "Київстар". Абоненти залишилися без зв’язку, а запропонована ним функція "Національний роумінг" виявилася недоступною, що також викликало обурення в мережі. Розслідуванням атаки на "Київстар" займається служба безпеки України. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Хоча в компанії спочатку говорили, що на усунення неполадок піде 4-5 годин, зв’язку немає вже друга доба.