"Відкрию невелику таємницю": Данілов розповів про підготовку України до зими та обстрілів

Читать на русском
Автор
1088
Олексій Данілов
Олексій Данілов. Фото president.gov.ua

Від партнерів країна отримує додаткові засоби ППО

Україна готується до важкої зими й на даному етапі не всі завдання у цьому процесі до кінця успішно виконані. Проте загалом ситуація не критична.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу "Ми — Україна". За його словами, ще невирішені завдання розглядатимуть найближчим часом.

"На жаль, є не до кінця виконані завдання, я відкрию невелику таємницю, на найближчому засіданні Ставки це питання знову буде на порядку денному. Будемо допомагати тим, хто не встигає або з різних причин не може виконати завдання. Але загалом ситуація не критична — переважна більшість об'єктів знаходиться під контролем. Ми отримуємо від наших партнерів додаткові засоби ППО", — сказав він.

Також Олексій Данілов пояснив, що передача Україні ППО в оренду відбувається за спрощеною процедурою. Такий спосіб, за його словами, набагато швидший, ніж повноцінні поставки.

"У нас є закупівля ППО за власні кошти, є допомога від партнерів і є юридичні процедури, коли ми на той чи інший період будемо отримувати засоби, необхідні для проходження складного періоду. Майте на увазі, що щоб відбувалася передача, необхідні певні процедури. Передача в оренду — це спрощена процедура, і політикам набагато легше пояснювати, що це не назавжди", — підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в українській розвідці розповіли, чого чекати від російських окупантів цієї зими і яку зброю вони можуть використати.