Не тільки блекаути: політолог спрогнозував, чого ще чекати від росіян взимку

Читать на русском
Автор
815
Богдан Петренко висловив припущення щодо дій країни-агресора Новина оновлена 25 жовтня 2023, 10:34
Богдан Петренко висловив припущення щодо дій країни-агресора. Фото facebook.com/victor.tregubov.5

Взимку активізуються кремлівські пропагандисти

Російська пропаганда на зимовий період готує нові інформаційні атаки проти України. За словами політолога, конфліктолога Богдана Петренка, наративи, які розповсюджуватимуть окупанти, вже відомі.

Зимовий період може пройти під прапором активізації впливу російських меседжів. Таку думку експерт висловив в інтерв’ю "Телеграф".

І це, зазначає Богдан Петренко, не будуть меседжі на кшталт того, що "русскій мір" – кращий. Це будуть меседжі якраз про "втому" українців та необхідність переговорів.

Він пояснив, чому саме цей наратив будуть використовувати пропагандисти.

"Ми вже пройшли етапи паніки (перші тижні війни), етапи ейфорії (перші перемоги та перші звільнені території), етап очікувань (завищені надії на контрнаступальні операції). Але тепер, враховуючи, що війна не закінчилася, настає період "втоми". точніше, період прийняття того, що ця війна може затягнутися надовго. На жаль, після періоду ейфорії та завищених надій цей період справді виглядає спадом очікувань. Але прийняття — це важливий етап. Етап, на якому включаються не лише бойові дії, а й активний вплив на громадську думку", — наголошує експерт.

Богдан Петренко підкреслив, що на відміну від росії в Україні політика визначається громадською думкою. В кремлі це розуміють. "І тому саме на неї впливатимуть заради формування якогось варіанта "Мінських угод". Тому зараз важливо підвищувати критичне сприйняття подібних меседжів та розуміння того, що вони гратимуть на боці росіян", — наголошує політолог.

Раніше "Телеграф" повідомив, що Україна вже вийшла на рівень, коли використовує більше артилерійських снарядів на полі бою, аніж росіяни. Ця перевага зростатиме в майбутньому, проте для цього необхідно докласти зусиль.

Детльніше на цю тему читайте у статті "Українці зрозуміли, що війна — це надовго: три сценарії на осінь-зиму".