Уночі на території України не було тривоги: у Повітряних силах назвали причину

Читать на русском
Автор
681
Юрій Ігнат
Юрій Ігнат. Фото Колаж "Телеграфу"

Цієї ночі на території держави не лунали сигнали повітряної тривоги

У ніч на 26 жовтня окупанти не здійснили свої звичайні повітряні атаки по території України. Вони навіть не застосовували дрони.

Про це повідомив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону. За його словами, "затишшя" з повітряними тривогами пов’язане насамперед із погіршенням погодних умов.

"Все просто. Можна зайти на сайти, які прогнозують погоду і подивитися, що відбувалося чи зараз відбувається на сході країни. Це "нельотна погода", як кажуть в авіації", — зазначив спікер Командування ПС ЗСУ.

Крім того, через негоду, ворог не застосував й "Шахеди".

"Саме тому і безпілотників фактично взагалі не було цієї ночі. Не було видно їх на наших моніторах. І літаки. От власне погана погода дозволяє українцям більш менш спати. Погода впливає на перебіг бойових дій", — зауважив Ігнат.

Нагадаємо, що в ніч на 25 жовтня, росіяни запустили по мирних українських містах 11 "Шахедів". Завдяки старанням сил протиповітряної оборони було знищено всі ворожі цілі.

З прогнозами експертів щодо подальшої ситуації на фронті можна ознайомитись у матеріалі "Телеграфа": Українці зрозуміли, що війна — це надовго: три сценарії на осінь-зиму.

Раніше "Телеграф" писав, що на Херсонщині окупанти вбили13-річного хлопчика.