"Україна має три вибори": Агіль Рустамзаде про те, чи закінчиться війна 2024-го

Читать на русском
Автор
785
Контрнаступ ЗСУ триває Новина оновлена 24 жовтня 2023, 15:51
Контрнаступ ЗСУ триває. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Вйіна з рф може продовжуватись ще 5 років

У разі, якщо Україна і далі продовжуватиме проводити контрнаступальні дії у тому ж темпі, що і зараз, війна з рф може затягнутись ще на декілька років. У цій ситуації є декілька варіантів подальшого розвитку подій.

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів авторитетний військовий аналітик, провідний аналітик центру STEM Агіль Рустамзаде. За його словами, зараз Україна стоїть на роздоріжжі і їй доведеться зробити складний вибір. "А не знаючи шляху України, я не зможу прогнозувати термін тривалості бойових дій", — заявив експерт.

Водночас Рустамзаде підкреслив, що Україна має три вибори. "Перший — вихід на мирні переговори із фіксацією лінії фронту. Другий варіант – ви продовжуєте бойові дії, як зараз. Це конфлікт низької інтенсивності, і так ця війна може існувати і рік, і два, і три, і п’ять", — зазначив він.

Третій варіант, на думку експерта, полягає у тому, що Україна перейде на військові рейки та почне у великій кількості виробляти озброєння. У такому випадку, за словами Рустамзаде, до кінця літа 2024 року росії потрібно буде робити вибір: або вона проводить нову хвилю мобілізації, яка економічно і фінансово непідйомна для цієї країни. "Або вона укладає мирний договір, за результатами якого ви отримаєте більшість своїх територій", — підкреслив він.

Експерт наголосив, що українська нація, українська громадськість та українське керівництво мають прийти до якогось шляху. "Як іти далі? Але я не бачу стратегічних цілей в Україні щодо кратного збільшення озброєння. Тому мені важко прогнозувати. Яким шляхом піде Україна, стільки і триватиме ця війна. Це вибір українців", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше Рустамадзе розповів, що попри незначну кількість звільнених територій, українські контрнаступальні дії у 2023 році мали дуже великий успіх. Бійці Збройних сил України змогли певною мірою виснажити російську армію.

Більше на цю тему читайте у матеріалі "Телеграфа": "Ворог перейшов на військові рейки, а Україна ще розгойдується": військовий аналітик Агіль Рустамзаде".