росія "істерично вкладається в...": у Зеленського назвали п'ять "надій" кремля

Читать на русском
Автор
Українські воїни
Українські воїни. Фото t.me/generalstaff_ua

Країна агресор діє за кількома напрямками

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав п’ять зусиль, у які зараз "істерично вкладається" росія. Цим країна-агресор намагається досягти своєї мети в Україні.

Свій аналіз ситуації Подоляк виклав у Telegram-каналі. Він також дав "рецепт" протидії зусиллям рф.

"росія на цьому етапі війни істерично вкладається... По-перше, у масштабні "м’ясні" контрштурми, щоб пройти хоча б 500 метрів. Заради пропагандистських цілей...", — пише радник глави ОП.

Другий напрямок — провокування інших осередків нестабільності у різних регіонах. росія зацікавлена у продовженні нестабільності, щоб максимально відвернути увагу демократій від підтримки України.

Третє, на що рф витрачає зусилля — обов’язкове заморожування конфлікту, зниження інтенсивності бойових дій та збереження своєї присутності на частині окупованих територій. Її мета надалі вийти на наступні етапи війни. По-четверте, росія займається постійним пошуком ракет/снарядів/дронів у третіх країнах та створенням мережі виробництв у рамках умовного терористичного Альянсу.

"По-п’яте, у переведення війни в позиційну без істотного просування сторін, щоб частково відновити вплив на глобальні дисекції… Все це разом виглядає передбачувано, примітивно і легко усувається жорсткою принциповою позицією коаліції країн демократії. Потрібно довести війну до справедливого фіналу та отримати архітектуру нового глобального порядку", — резюмував Подоляк.

Як повідомляв "Телеграф", представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що майбутня зима для України буде такою ж складною, як і попередня. І це стосується ситуації на полі бою, у тилу та на дипломатичному фронті.

Зверніть увагу! "Телеграф" звернувся до експертів із проханням поділитися прогнозами сценаріїв подальшого розвитку подій у ракурсі російсько-українського протистояння: Українці зрозуміли, що війна — це надовго: три сценарії на осінь-зиму