"Ми про таке навіть не думали": росіяни атакували Славуту біля Хмельницької АЕС, пошкоджених будинків сотні

Читать на русском
Автор
4051
Окупанти вдарили містом Славута
Окупанти вдарили містом Славута. Фото ДСНС України

У місті пошкоджено усі об’єкти освіти

Російські окупанти здійснили масований обстріл Хмельницької області вночі. Значно постраждало місто Славута. Внаслідок події там пошкоджено близько 300 багатоповерхівок, а також є постраждалі.

Про це у середу, 25 жовтня, розповів мер Славути Василь Сидор в ефірі телемарафону. За його словами, до такої масштабної атаки місто не було готове.

"Те, що наробили рашисти цієї ночі — ми про таке не думали і не готувалися. Пошкоджень дуже багато. Пошкоджено всі об’єкти освіти, їх 28. У них різний рівень ушкоджень", — сказав він.

Василь Сидор також додав, що пошкодження зазнала міська лікарня, промислове підприємство та близько 300 багатоповерхових будинків. Також постраждав і приватний сектор.

Внаслідок обстрілу є постраждалі та всі з них — цивільні особи. Наразі відомо, що 18 людей отримали різні травми та двоє з них зараз перебувають у реанімації. Один із постраждалих — працівник котельні.

До речі, до цього мер зробив заяву, що 25 жовтня усі навчальні заклади Славути не працюватимуть.

Водночас у Міненерго повідомили, що загарбники завдали удару біля Хмельницької АЕС. В результаті частина Славути та Нетішина залишилися без світла. Також через вибух були пошкоджені вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах. Наразі відомо, що через пошкодження у містах Славута та Нетішин Хмельницької області знеструмлено 1860 споживачів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч на 18 жовтня російські окупанти завдали ударів по Запоріжжю. Внаслідок цього було пошкоджено житловий будинок. Є загиблі та постраждалі.