Переведення годинників: СБУ смішно пояснила його мету під час війни

Читать на русском
Автор
3809
Літній час наближає для українців закінчення війни
Літній час наближає для українців закінчення війни

Військовослужбовці всіляко підтримують бойовий дух народу

У ніч із 26 на 27 березня наша країна традиційно перейшла на літній час, пересунувши стрілки годинників на одну годину вперед. Співробітники Служби безпеки України спробували пояснити подібні зміни в контексті війни — необхідно "подовжити" світловий день, щоб було зручніше впоратися з російськими окупантами.

Про це повідомляється на офіційному акаунті СБУ у Twitter.

"Перейшли на літній час — щоб мати плюс одну годину для знищення ворога", — у такий оригінальний спосіб правоохоронці нагадали про необхідність перевести годинник.

І хоча в самій публікації йдеться про додаткову годину на добу, швидше за все, таки про тривалість дня — адже саме влітку ночі коротше.

Також оригінальністю мислення щодо необхідності переведення годинника відзначився і український ілюстратор Олександр Грехов. У його інтерпретації годинник слід "струсити" для того, щоб стати на годину ближче до перемоги.

До речі, таку ж думку дотримуються й представники Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що переведення годинника відбулося о третій ночі — всі автоматично налаштовані механізми відразу переключили свої екрани на "4:00". Однак якщо ви сумніваєтеся, чи правильно йде ваш годинник, є кілька способів, як можна перевірити актуальний час.

Також ми розповідали, звідки узялася взагалі традиція переходити із зимового на літній час і навпаки, а ще про те, як до такого ставляться в країнах Європи. Останнє буде дуже актуальним для багатьох українців, які вимушено залишили через війну свої міста та навіть країну, неофіційно ставши біженцями.