Маркарова: Сенат визначився, коли розгляне законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Автор
3338
Маркарова назвала дату голосування за документ
Маркарова назвала дату голосування за документ. Фото Facebook

Перший законопроєкт, який охоплював допомогу, нагадала посол, не підтримали через наявність там питання кордонів США

В Сенаті Конгресу США прийняли рішення провести повторне голосування щодо законопроєкту про надання допомоги союзникам – Україні, Ізраїлю та Тайваню. Воно відбудеться 8 лютого о 19:00 за Київським часом.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова. За її словами, для прийняття документа потрібно буде 60 голосів сенаторів.

"Сенат підтримав процедурне рішення за перегляд рішення з голосування (аналог нашого "повернення на голосування), яке потрібне для винесення на голосування питання щодо припинення дебатів і розгляд по суті "чистого" законопроєкта про міжнародну допомогу США без міграційної реформи, внесеного раніше сьогодні сенатором П.Мюррей", – написала вона.

Перший законопроєкт, який охоплював допомогу, нагадала посол, не підтримали через наявність там питання кордонів США, через яке республіканці та демократи не можуть дійти згоди.

"Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа "на заміну", який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні (60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню", – резюмувала вона.

Тим часом президент США Джозеф Байден розкритикував Сенат після того, як той провалив голосування щодо виділення коштів на зміцнення кордону з Мексикою, до якого також підв’язана допомога для України, Ізраїлю та Тайваню.

Варто зазначити, що це голосування за кордоном відбувається напередодні президентських виборів у США, а Трамп вже публічно показав, що виступає проти документа. Як пояснював інвестиційний банкір Сергій Фурса, цим він хоче показати виборцям, що нинішня влада не може вирішити життєво важливих питань.

Чинний президент Байден після цього неодноразово звинувачував свого опонента в тому, що той веде "нечесну та дуже хитку гру".