Мігранти не свої, немає чого жаліти: у Росії хочуть внести правки у мобілізацію

Читать на русском
Автор
Військовий квиток у солдата РФ
Військовий квиток у солдата РФ. Фото Відкриті джерела

Іноземці ухиляються від військового обліку

Російські депутати запропонували підвищити вік призову для іноземців, які отримали російське громадянство. На такі зміни нібито впливає те, що на війну в Україну влада РФ почала відправляти біженців з арабських та африканських країн.

Про це повідомляє видання "Настоящеє время". Але самі депутати зазначають, що підставою для змін є ухилення мігрантів від військового обліку.

За даними видання, до Держдуми внесли поправки до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", що передбачають підвищення призовного віку до 50 років для іноземців.

Зазначимо, що з 1 січня верхня межа призовного віку в Росії становить 30 років.

Депутати аргументують зміни тим, що уродженці іноземних держав, які отримали громадянство Росії, ухиляються від військового обліку або отримують його після досягнення граничного призовного віку.

Законопроєкт ініціювали депутати від фракції "Єдина Росія" і ЛДПР.

Як виявилось пізніше, у Держдумі повідомили, що "питання не опрацьоване" і авторам буде запропоновано відкликати документ. Адже, такі правки потребують тривалого обговорення та пошуку компромісів.

Раніше "Телеграф" писав, що радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, чи буде новий наступ України.