В Афінах біля будівлі міністерства вибухнула бомба: що відомо

Читать на русском
Автор
Вибух в Афінах пролунав уночі
Вибух в Афінах пролунав уночі. Фото REUTERS/Луїза Гуліамаки

Розслідуванням займається антитерористична поліція

У ніч проти суботи, 3 лютого 2024 року, стався вибух біля будівлі Міністерства праці в Афінах (Греція). Про встановлення саморобного вибухового пристрою газеті Efimerida ton Syntakton повідомив невідомий.

Чоловік сказав, що він представник Revolutionary Class Self-Defense, про цю організацію раніше не було нічого відомо. Про це повідомляє агентство Reuters.

Що відомо про претендента на пост президента США Ніккі Гейлі

В Афінах вибухнула бомба в ніч проти 3 лютого

Після першого дзвінка був другий. Невідомий заявив, що вибуховий пристрій був встановлений біля банку на площі Корай. Він знаходиться навпроти Міністерства праці.

Правоохоронні органи та пожежники одразу ж виїхали на місце. Вони оточили територію. Вибух біля будівлі Міністерства праці стався о 1:29 за місцевим часом.

Міністерство праці в Афінах на карті
Місцезнаходження Міністерства праці в Афінах

Розпочато розслідування. Ним опікується антитерористична поліція. У правоохоронних органах поінформували, що цей вибух завдав матеріальних збитків будівлі міністерства. Про постраждалих та загиблих не повідомляється.

Реакція влади

В уряді Греції повідомили, що стурбовані цим інцидентом. Цю атаку назвали серйозним злочином. Про це вдень заявив представник уряду Павлос Марінакіс.

Примітно, що влада звернула увагу на цей інцидент. Агентство Reuters нагадує, що у Греції часто відбуваються акти насильства, пов’язані з політикою. Зазвичай йдеться про підпали та вибухи, які не завдають серйозної шкоди.

Раніше "Телеграф" писав про напад чоловіка на людей у Парижі, на Ліонському вокзалі. Є кілька поранених. Спочатку цей інцидент назвали терактом, але пізніше у поліції повідомили, що напад не пов’язаний із тероризмом.