Згоріле СТО, зруйновані квартири та люди під завалами: як Київ пережив ракетну атаку

Читать на русском
Автор
512
Пожежу у багатоповерхівці ліквідували Новина оновлена 07 квітня 2024, 20:35
Пожежу у багатоповерхівці ліквідували. Фото ДСНС України

Рятувально-пошукові роботи на місці події продовжуються

У середу, 7 лютого, Київ атакували ворожі ракети, які наробили біди у різних районах міста. Внаслідок події загинуло четверо людей, а частина багатоповерхового будинку в Голосіївському районі столиці, який був пошкоджений уламками, охопила масштабну пожежу.

Крім цього, сильно постраждала СТО, де згоріли десятки машин. Про це журналістам розповів мер Києва Віталій Кличко.

Повідомляється, що пожежу у 18-поверховому житловому будинку в Голосіївському районі столиці було ліквідовано об 11:40. Варто зазначити, що пожежа охопила квартири, які розташовуються з 10 по 14 поверх.

Рятувальниками та поліцією було евакуйовано 40 осіб, врятовано — 26. На жаль, чотири особи загинули, а 19 отримали травми. На місці продовжують працювати загони ДСНС.

Крім цього, було ліквідовано пожежу в будівлі СТО на площі 800 квадратних метрів. В результаті події згоріло або було пошкоджено близько 40 авто.

На кордоні Дніпровського та Деснянського районів, внаслідок падіння уламків, пошкоджено високовольтні підземні електрокабелі. Також тут сталося коротке замикання у трансформаторній підстанції. Постраждали двоє людей.

На цей час усіх жителів Дніпровського району, які залишилися без електроенергії через атаку, знову підключили за резервними схемами живлення — з електрикою 29 100 сімей.

Попереду, як повідомили в ДТЕК, важкий день, адже ще належить провести ремонтні роботи для відновлення нормального функціонування електромереж.

Аварійно-рятувальні роботи та розбір завалів триває. На місці працюють усі екстрені служби міста.

На даний момент відомо про те, що одна частина пошкодженої багатоповерхівки залишилася придатною для життя, проте практично у всьому будинку вибили вікна. Кличко пообіцяв, що всі вікна оперативно обклеять плівкою, а потім засклять.

А стан найбільш постраждалої частини вивчатимуть фахівці — їм належить встановити ступінь пошкодження несучих конструкцій. Тільки після цього міська влада зможе ухвалити рішення щодо цього будинку.

Варто зазначити, що у найближчій школі для всіх постраждалих від ранкової ракетної атаки було організовано тимчасовий пункт допомоги. Тут можна зігрітися, випити чаю та отримати психологічну допомогу.

Нагадаємо, російські терористи ще вночі підняли в небо від семи до дев’яти своїх стратегічних бомбардувальників Ту-95. Пізніше до них приєдналися літаки Ту-22М3 із Моздока. Перші несуть ракети Х-101/555, інші ракети-вбивці Х-22.

Як повідомляв "Телеграф", через атаку росіян у Києві було пошкоджено дві високовольтні лінії, на лівому березі виникли перебої з електро- та водопостачанням. Фахівці вже працюють над усуненням наслідків.