Захоплення села біля Бахмута – топ-завдання Росії: з нового року м’ясорубка там посилиться

Читать на русском
Автор
513
Армія РФ зітреться у кров
Армія РФ зітреться у кров. Фото росЗМІ

Військовий оглядач Олександр Коваленко про те, чому росіянам важливо захопити Іванівське і яке це має значення у боротьбі за "кормушку"

Бахмут... Точніше, Іванівське, в центрі боротьби "кирзачів" за... корито.

Отже. У районі Іванівського інтенсифікувалися дії у виконанні 11-ї ОДШБр.

Інформація про те, що РОВ по цьому селу задіяли підрозділи цієї бригади, надійшла в районі 15 грудня. Це вже натякало на те, що командування ВДВ має свої плани на це село, що насторожує і ось чому.

На 1 грудня, 11-у ОДШБр вивели зі складу 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу, і разом із 56-ю та 83-ю ОДШБр включили до складу формування ВДВ для централізації управління десантними військами.

Російська десантура зараз намагається абстрагуватися від решти пологів військ "сухопутників" і перетворитися на щось схоже на незалежне за командуванням формування у складі ЗС РФ. Централізація управління десантними військами є першим кроком, по відділенню даних підрозділів, які вистрибують з транспорту, що рухається над землею, з криком "Гойда!", від усіх інших компонент не тільки з перспективою створення свого центру управління, але й бюджетом.

Тобто, у стані "кирзачів", розпочався деребан військового бюджету, який на період з 2023 на 2024 рік рекордно виріс.

І саме Іванівське для командування ВДВ є місцем, де можуть показати ефективність цієї концепції. Тобто, швидке захоплення села в першому кварталі 2024 року буде для ВДВ пріоритетом і задля доказу живучості даної концепції, але, в першу чергу за можливість отримати більш іменне корито, вони готові стерти 11-у ОДШБр з далекого Улан-Уде, в "нуль", але досягти результату в максимально стислий термін.

Село Іванівське на мапі

Цю мету ускладнює те, що напередодні в районі Іванівського 102-й МСП 150-й МСД злив кілька позицій і особливої опори у десантури в цьому напрямку не буде, а отже, і результат буде досягнутий лише великою кров’ю.

З усього вищевикладеного можна зробити щонайменше два висновки. Один більш-менш позитивний, інший, м’яко кажучи, негативний.

Негативна сторона в тому, що взяття Івановського для командування ВДВ стає справою принципу і вони не пошкодують м’яса, щоб закидати їм село. До, так званих, виборів президента РФ вони хочуть показати, наскільки ефективно можуть діяти окремо від "центру прийняття рішень" на набережній Фрунзе, а тому, наших хлопців після НГ в районі Івановського може очікувати просто дикий набіг смугастого м’яса.

Позитивний момент у тому, що всередині російської армійської структури почалася боротьба за корито не просто між видами збройних сил, моряками, сухопутниками та авіацією, а й внутрішній поділ пологів військ, за принципом такого собі внутрішньоструктурного ПВК зі своїм командуванням і своєю годівницею.

У той час як Сергій Шойгу, здавалося б, зміг приструнити позасистемні формування, на кшталт кизяків, ТрВ, ПВК та іншої шушери, ввівши їх у підпорядкування Фрунзенській, усередині самої "цегли" на набережній, почався розбрід і хитання, як тільки унюхали можливість урвати в епоху зубожіння країни корито побільше і як востаннє за нього почали гризтися.

З одного боку, тенденція хороша, з іншого, нашим захисникам від цього найближчим часом легше не буде.

Слава героям, які стримують цю навалу та слава нації!

Раніше "Телеграф" писав, що російський журналіст, телеведучий та публіцист Олександр Невзоров прокоментував вибухи у Білгороді.