ЗСУ доведеться піти з Авдіївки? Відомий ветеран АТО дав тривожний прогноз

Читать на русском
Автор
540
Збройні сили України
Збройні сили України. Фото Генштаб ЗСУ

На авдіївському напрямку тривають запеклі бої

Російські війська не відмовляються від своїх планів захопити Авдіївку, і там зараз складається вкрай складна ситуація для Збройних сил України (ЗСУ). Є ймовірність, що нашій армії доведеться незабаром відійти назад.

Про це відомий ветеран російсько-української війни, боєць "Айдару" Євген Дикий розповів в інтерв’ю Radio NV. За його словами, ворогові вдалося суттєво просунутися на тому напрямі.

ЗСУ на озброєнні має антидроннову систему Slinger

"У районі Авдіївки у них [окупантів] є настільки значне просування, що буду відвертим: я вчора спілкувався з хлопцями звідти, зараз вже набагато більша ймовірність того, що ми будемо змушені відійти з Авдіївки, ніж те, що ми її втримаємо. Я б навіть ризикнув припустити, що рішення відходити з Авдіївки нам доведеться ухвалювати ще навіть до нового року", — припустив Дикий.

Нагадаємо, що Авдіївський напрямок є одним із найактивніших і найважчих. Напередодні ЗСУ довелося відійти від Степового до Бердичів. Українській армії вдається утримувати позиції та не допускати оточення міста.

Карта DeepState, авдіївський напрямок
Ситуація на авдіївському напрямку, актуальна карта

Раніше "Телеграф" писав, що військовий експерт спрогнозував припинення наступу росіян у січні 2024 року. Він перерахував основні причини, які на це вказують.